GEVULDE TOMATEN
Lekkere en gezonde gerechtjes die je snel en eenvoudig kan bereiden: daar houden we van. Dat is ook de reden waarom we aan foodie Elien van Eliens Cuisine vroegen om een aantal overheerlijke recepten met ons te delen. De gevulde tomaten zijn een ideaal gerechtje om tijdens een drukke werkweek op tafel te toveren.
Ingrediënten (4 personen)
- 8 tomaten
- 300gr gehakt
- 1 teentje look
- 1 ui
- enkele takjes dille
- 1/2tl gedroogde oregano
- 30gr pijnboompitten (geroosterd)
- 80gr gekookte rijst
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Snij de hoedjes van de tomaten, maar gooi deze niet weg.
- Hol de tomaten uit.
- Verhit een pan en bak hierin het gehakt.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Pel de look en ui. Hak (eventueel met een foodprocessor of hakmolentje) de ui en look heel fijn, samen met de dille en oregano.
- Meng de gekookte rijst met de geroosterde pijnboompitten, het gehakt en het mengsel van ui, look en kruiden. Breng alles op smaak met peper en zout.
- Vul de tomaten met dit mengsel en sluit met het hoedje.
- Leg de tomaten op de bakplaat.
- Bak de tomaten ongeveer 20 à 25 min in de oven.
Serveer eventueel met een salade. Smakelijk!
Ontdek hier het recept van een overheerlijke, hartige ovenpannenkoek.