HEERLIJKE (HIPPE) GLÜHWEIN
Glühwein, you hate it or you love it. Trek een foute kersttrui aan en maak je eigen keteltje glühwein. Zo fout dat het weer leuk wordt!
Dit recept van glühwein komt uit het boek ‘Koken met Kruiden’ van Créosa Govaers.
Benodigdheden
- 2 mandarijnen
- 1 citroen
- 1 kaneelstokje
- 1 stukje gember (van 2.5 cm), geschild en doormidden gesneden
- klein handje kruidnagels
- 150 gram suiker
- 500 ml water
- 2 flessen rode wijn
Bereidingswijze
- Doe de rasp van twee mandarijnen in een grote pan. Schil vervolgens één van de mandarijnen en doe de partjes in de pan. Steek ongeveer 15 kruidnagels in de schil van de andere mandarijn en doe deze ook in de pan. Rasp de citroen en doe de rasp in de pan, snij de citroen vervolgens doormidden en voeg toe. Voeg het kaneelstokje en de gember toe.
- Kook 500 ml water in een andere pan en los de suiker op in het hete water. Voeg toe aan de pan, samen met de rode wijn.
- Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Niet laten koken, alleen zachtjes verwarmen. Om te serveren zeef je alles in een schone pan of zeef je het direct in glazen.
- Alle gebruikte kruiden kan je natuurlijk vervangen door essentiële olie. Ga op zoek naar zuivere soorten; die vind je in bio en natuurwinkels.
Geen fan van glühwein? Dan is dit recept voor warme choco misschien wel iets voor jou!